2020. május 4.

Kedves vendégeink!
 

A Kormány 168/2020. (IV.30.) Korm. rendelete a koronavírus fertőzéssel szembeni védelmi intézkedések enyhítése keretében úgy rendelkezik, hogy a strand, valamint a szabadtéri fürdő nyitva tarthat és látogatható.
A köznyelvben bármilyen egyértelműnek is tűnik az a megfogalmazás, hogy a strandok, szabadtéri fürdőhelyek kinyithatnak, jogilag és szakmailag többféleképpen lehet értelmezni azt. 
A Fürdőszövetség arra kéri a hazai fürdőket, hogy egyelőre higgadtan értelmezzék a kormányrendeletet, továbbá lehetőleg várják meg a kormányzati részletszabályokat (pl. medence- és szolgáltatástípusok, higiénia, befogadható létszámok). Ezek ismerete nélkül felelősen nem nyitható meg fürdőlétesítmény a vendégek előtt.
A Fürdőszövetség már kezdeményezte a Nemzeti Népegészségügyi Központnál és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a megjelent rendelet pontosítását, a nyitás feltételeire vonatkozó részletszabályok gyors közzétételét.
A fürdővendégektől tisztelettel kérünk még néhány nap türelmet, most a kapkodás lenne a legrosszabb választás! 
A fürdők szinte mindegyike kényszerű üzemszünetet tart, a biztonságos és felelősségteljes működéshez  szükséges feltételek megteremtéséhez jellemzően két-három hétre is szükség van. Mivel a jelenleg belátható időszakban még nem várható tipikus strandidő, a strandok tömeges nyitásának kérdése még pár napig biztosan nem is lesz aktuális.
Arra kérünk minden magyar fürdővendéget, hogy az idén a pihenését, nyaralását tervezze Magyarország csodálatos fürdővárosainak egyikébe.
Ezzel – amellett, hogy remekül fogják érezni magukat - nagyon sokat segítenek a 18 ezer munkahelyet biztosító, magyar fürdőszektor, így a Harkányi Gyógyfürdő talpraállásában is.

Forrás: Magyar Fürdőszövetség sajtóközleménye