2019. december 9.

Kiemelkedően sikeres év áll a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő mögött, mivel a nemzetközi hírű gyógyvízéről ismert fürdő több rangos szakmai elismerést és a legjelentősebb közönségdíjat is begyűjtötte 2019-ben. 
A Harkányi Gyógyfürdő egyike a legelső gyógyászati célokat szolgáló fürdőhelyeknek hazánkban. Számos jótékony hatással rendelkező termálvizét 1823-ban fedezték fel az egykor lápos területen. Itt építette meg a Batthyány család az első fürdőházakat és indult el az első fürdőszezon. 1856-ban került sor Harkány és egyben az ország első hévízkútjának fúrására a harkányi gyógykórház névadója, Zsigmondy Vilmos vezetésével.

A gyógyvíz felfedezését követő, közel kétszáz év alatt sok változás történt a Fürdő életében, amely napjainkban árnyas, 13,5 hektáros ősparkkal körülvéve, szabadtéri és fedett gyógymedencékkel, hét pályás Csúszdaparkkal, pezsgőmedencékkel felszerelt Látványfürdővel, komplex szolgáltatásokat nyújtó Szaunavilággal, illetve a fedett Gyermekvilág részleggel áll a pihenésre és kikapcsolódásra vágyó vendégek rendelkezésére.

A több százezer hazai és külföldi látogató testi-lelki feltöltődéséhez egész évben magas színvonalú gyógy-, wellness és spa kezeléseket is nyújt a Fürdő, a nyári hónapokban pedig a régió legnépszerűbb zenés eseményei közé tartozó, a Harkányi Fürdőfesztiválnak és a Harkányi Hosszú 7vége programjainak ad otthont évről-évre.

A 2019-es év jelentős állomásként vonulhat be a harkányiak életébe, mivel több magas presztízsű elismerést is sikerült elnyernie a Fürdőnek és a városnak

Az Év Fürdője verseny, 1. helyezés

Az elmúlt öt évben megvalósult, milliárdos fejlesztések eredménye tükröződik a 2019 nyarán ötödik alkalommal megrendezett Év Fürdője versenyen elért elsöprő sikerben, azaz az Év Fürdője kategória első helyének megszerzésében. A közönségszavazás során közel 200 hazai fürdőre összesen 153 000 voksot adtak le a vízrajongó látogatók.

Virágos Magyarországért Regionális Fődíj

A Magyar Turisztikai Ügynökség megmérettetésén a kulturált és vonzó településkép jelentették a legfontosabb szempontokat a díjak odaítélésekor. A versenyen az idén 333 település indult, a Somogy-Tolna-Baranya régió indulói közül pedig Harkány pályázata bizonyult a legjobbnak.

Ötcsillagos minősítésű Nemzeti Tanúsító Védjegy

Két kategóriában, a gyógyfürdő és a strand szolgáltatások terén is megkapta a legmagasabb minősítést a Harkányi Fürdő a Magyar Fürdőszövetség szakbizottságától. A rendkívül szigorú, objektív minősítési rendszer több aspektusból is vizsgálja a hazai fürdők teljesítményét. Külön pontozásra kerül például a környék zajossága, a megközelíthetőség, a tisztaság és a dolgozók felkészültsége. A vizsgálat során a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő közel maximális pontszámot ért el, a bírák értékeléskor a víz minőségét külön is kiemelték. Ez nem meglepő, hiszen a fürdőnek önálló kémiai laboratóriuma van, a hatóságok által megszabott kötelező ellenőrzéseknél jóval alaposabban védik és vizsgálják a vizet.

A díjak elnyerése természetesen nem jelenti azt, hogy nem várhatók már fontos fejlesztések a következő években. A tervek szerint tovább folytatódnak a beruházások: a beltéri medencék megújulnak és élményelemekkel egészülnek ki, a későbbiekben pedig egy kültéri gyermekvilág medence is épül.