Hírek

Toplistás a Harkányi Gyógyfürdő

Lezárult az Év Fürdője szavazást, melyen az ország több mint 200 strandja versenyezhetett. A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő mind megyei, mind országos szintet előkelő helyen végzett.
Toplistás a Harkányi Gyógyfürdő

A Magyar Fürdőkultúra napjának előestéjén hirdették ki a 170 ezer szavazó döntését, miszerint a harkányi fürdő Baranya megyében a legkiválóbb strandot mondhatja magáénak, megelőzve a siklósi és magyarhertelendi fürdőket, országos viszonylatban pedig a Top 10-en belül, a kilencedik helyen végzett. Az ország legjobbjának Hajdúszoboszlót választották.

2015 nyarán először, de hagyományteremtő jelleggel, a Magyar Fürdőszövetség támogatásával, közönségszavazást szervezett a termalfurdo.hu, melynek keretein belül Magyarország legjobb fürdőit kereste. A verseny során közel kétszáz hazai fürdő „mérte össze erejét”, köztük a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő is. A szavazás célja, hogy ráirányítsa a nagyközönség figyelmét hazánk páratlan termálvízkincsére, az arra épült nagyszerű fürdőkre és magára a fürdőzésre. A három kategóriát („Az Év Fürdője” , „Az Év Feltörekvő Fürdője” és „A Helyiek Kedvenc Fürdője” ) magába foglaló közönségszavazás június 4-én kezdődött és kora ősszel, szeptember 30-án fejeződött be.

A nyárnak lehet, hogy vége, de az élet ősszel is zajlik Harkányban, hiszen november 25-26-án itt tartja őszi közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség, a mozgásszervi betegségeket érintő kezelésekről pedig tanulmány készül. A fürdő fedett részei emellett az év vissza lévő részében továbbra is nyitva állnak a pihenni és gyógyulni vágyók előtt.

Az Év Fürdője szavazás dobogósai:

Baranyai fürdők:

1. Harkányi Gyógy- és Strandfürdő
2. Thermal Spa Siklós
3. Hertelendi Termálfürdő

Az Év Fürdője:

1. Hungarospa Hajdúszoboszló
2. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő
3. Gyulai Várfürdő

....

9. Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Az Év Feltörekvő Fürdője:

1. Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ
2. Demjéni Termál Völgy
3. Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő (Kiskunmajsa)

A Helyiek Kedvenc Fürdője

1. Kerekdombi Termálfürdő (Tiszakécske)
2. Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda (Budapest)
3. Miskolctapolcai Strand