Hírek

Harkányban járt az eszéki magyar főkonzul

Ma délelőtt Hegyi Ákos vezérigazgató mutatta be a gyógyfürdőben található szolgáltatásokat De Blasio Antoniónak, Magyarország eszéki főkonzuljának.
Harkányban járt az eszéki magyar főkonzul

- Jelenleg nincs teljes mértékben kiaknázva a déli szomszédban rejlő piaci lehetőség, annak ellenére, hogy egyre több horvát szót hallani a fürdőben – mondta el a vezérigazgató. – Ezért is hívtam meg a főkonzul urat, hogy naprakész információkkal rendelkezzen a harkányi lehetőségeket illetően.

Mint megtudtuk, a repülőtérrel is rendelkező horvátországi nagyvárosban, sőt a közvetlen környezetében sincs hasonló adottságokkal rendelkező gyógyfürdő, ezt a n alehetőséget meg kell ragadni, illetve élni kell azzal, hogy van olyan vállalkozás, mely célirányosan Harkányba szállít érdeklődőket.

- Ráadásul ez a cég Horvátország-szerte rendelkezik turisztikai kirendeltségekkel – tette hozzá De Blasio Antonió -, így egy megfelelően összeállított csomag országosan teríthető.

Arra a kérdésünkre, hogy a déli szomszéd – mint uniós tagállam – támogatná lakosainak esetleges harkányi gyógykezelését, rehabilitációját, a főkonzul elmondta, arra a jelenlegi szabályozók szerint – annak ellenére, hogy a hazai kezelések olcsóbbak - nincs lehetőség, ám ez a jövőben változhat.

De Blasio Antonió hozzátette, arra tett ígéretet, hogy a Harkányi Gyógyfürdőnek a főkonzulátus által bemutatkozási lehetőségeket biztosít Pélmonostortól akár Zágrábig, amennyiben rendelkezésre áll egy horvát nyelvű kiállítási anyag. Meglátása szerint a harkányi marketing munkát segítheti, hogy pár hónapon belül munkába áll egy külgazdasági attasé is, akinek révén – épp az általa kezdeményezett Kárpát Régió Üzleti Hálózat bevonásával – a kör tovább bővíthető.

Hegyi Ákos vezérigazgató érdeklődésünkre elmondta, a kiállítási anyagot elkészítik, ám ettől függetlenül már tény, hogy a héten a Verőce Expo-n, ahol a megye öt hungarikum jelöltet – köztük a harkányi gyógyvizet – mutat be, már a fürdő is jelen lesz. 

Forrás: Harkányi Hírmondó