Hírek

23. alkalommal fesztiválozott a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Közel negyed évszázada Harkány egyik legfontosabb rendezvénye az idén július 22-24. között zajlott XXIII. Fürdőfesztivál. Az eseménynek otthont adó Harkányi Gyógy- és Strandfürdőben három napig egymást érték az ismert hazai előadók koncertjei, az aktív kikapcsolódást szolgáló sportlehetőségek, valamint a családoknak szóló szabadidős programok.
23. alkalommal fesztiválozott a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

23 éves múltra tekint vissza Harkány egyik legnagyobb rendezvénye, a Fürdőfesztivál, amelynek dátuma évről évre egyre több ember naptárában számít betervezett programnak. A 2015-ben több mint 8000 vendéget vonzó szabadidős eseményt a szervezők tavaly újrapozicionálták, és sokkal nagyobb figyelmet fordítottak a fiatalok elérésére. Ennek köszönhetően egy újragondolt, napjaink populáris magyar előadóit felvonultató koncertkínálattal találkozhattak a Harkányi Gyógy- és Strandfürdőbe látogatók. A nagy sikert arató változtatás jegyében idén is a legnépszerűbb hazai zenészek érkeztek Harkányba: színpadra állt a Cloud9+, a Kállay Saunders Band, Majka és Curtis, a Hősök, a New Level Empire, az Animal Cannibals, Monkeyneck és DJ Newik.

Nem csak a fiatalokra fókuszáltak a Fürdőfesztiválon, hiszen a szervezők minden korosztály számára rengeteg szórakozási és kikapcsolódási lehetőséggel készültek. A sportolás szerelmesei számos, főleg vizes sportműfajjal barátkozhattak a strandfürdő medencéiben: volt aquazumba, gyerekfitnesz, box cross és még sok egyéb mozgási lehetőség, mindezek mellett az állandó sportpályák is rendelkezésre álltak. Sport utáni lazításhoz pedig akciós áron várták a vendégeket a gyógyfürdő masszőrjei.

Mindhárom napon voltak családi programok is: a Baba-Mama Parkban ügyességi és készségfejlesztő feladatokkal tölthették el az időt a családosok. A hagyományosan nagy népszerűségnek örvendő pocak- és mellszépségverseny sem hiányozhatott a programkínálatból, továbbá idén a legjobb kockahas tulajdonosát is keresték. A Fürdőfesztivál ideje alatt is zavartalanul üzemelt a gyógyfürdő a gyógyulni vágyók részére, emellett már a vadonatúj, hételemes csúszdaparkot is birtokba vehették a látogatók. Gasztroélményekben sem volt hiány, hiszen számos vendéglátóhely egyedi ajánlatokkal kínálta helyi különlegességeit.